Design radiatoren: Kleuren, materialen en bekende merken

Design radiatoren zijn het bewijs dat radiatoren niet saai hoeven te zijn. Je hebt mensen die eerder ouderwetse gietijzeren radiatoren verkiezen en anderen met een meer moderne smaak.

Deze moderne design radiatoren vind je in vele uiteenlopende vormen (designs) en kleuren. Het is alsof het een design meubel is. Werkelijk een aanwinst voor ieder interieur.

Waar vroeger verwarming en dus radiatoren verscholen werden achter gordijnen, mag men met een design radiator gerust uitpakken. Als u denkt aan het decoreren van uw huis, denk dan ook eens aan een design radiator. Voor elk type interieur vind je er wel één.

Deze speciaal vormgegeven designradiatoren zijn er voor verschillende ruimtes. Zo heb je specifieke design radiatoren voor de badkamer, woonkamer, keuken en hal. Design verwarming niets voor u? Neem toch maar een kijkje alvorens u nee zegt!

Bekende merken van design radiatoren

De meeste grote radiatormerken hebben ook designradiatoren in hun gamma. Er zijn ook enkele specifieke designradiator merken. En net als bij design meubels zijn de Italianen er voorloper in. Italiaans design heeft zich uitgebreid tot de radiatorwereld.

Hieronder enkele radiatormerken die ook designradiators aanbieden:
  • Saniclass
  • Stelrad
  • Thermic
  • Vasco
  • Radson
  • Prolix
  • Karnak
  • Stretta

Kleuren, vormen en materialen van design radiatoren

Design radiators komen in vele kleuren voor. Van gewoon wit, tot roos, met spikkels en spatten. Maar niet enkel de kleur, ook het materiaal kan verschillen. Zo heb je zelfs designradiatoren uit hout, RVS, steen en aluminium. Sommige worden dan nog eens verchroomd of afgewerkt met goud, zilver en koper. Er worden zelfs design radiatoren ontworpen door kunstenaar. Je komt designradiators in allerlei vormen tegen. Je hebt horizontale en verticale designradiators, maar even goed driehoekige of bolvormige.

Prijs van een designradiator

Dat de prijs voor een designradiator duurder is dan voor een gewone radiator spreekt voor zich. Een richtprijs kunnen we jammer genoeg niet meegeven. Veel hangt af van het merk, de gebruikte materialen en voor de exclusiviteit van de radiator. Je hebt dus relatief goedkope designradiators, maar even goed heel dure designradiatoren. Dit kan gaan van 500€ tot enkele duizenden euro's.

Kortom, behoefte aan stijlvolle verwarming? Kies dan voor een design radiator.

1 opmerking:

  1. Voor een mooie mix van designradiatoren in vele uitvoeringen en waarbij zelfs maatwerk mogelijk is kijk je ook maar eens op www.designradiator.nl.
    Hier is mooie warmte al sinds 1999 een begrip.

    BeantwoordenVerwijderen