Pagina's over radiatoren

Badkamer radiator: de ideale verwarming voor uw badkamer

Badkamer radiatoren zijn natuurlijk specifiek bedoeld voor een badkamer. Meestal zijn dit stijlvolle designradiatoren. Geen uitbundig design. Meestal bestaat aan badkamer radiator uit warmte-elementen. Deze warmte-elementen kunnen buiselementen of vlakke elementen zijn.

Er is een groot aantal types en vormen in badkamerradiatoren. Ze komen ook in verschillende vermogens voor. Je kan meestal uit een hele reeks kleuren kiezen (RAL kleuren).

Badkamerradiatoren worden meestal speciaal gelakt of gepoedercoat in de naar jou gewenste RAL-kleur. Dit zodanig dat ze beter bestand zijn tegen vocht. Dit is natuurlijk nodig in een badkamer. Soms wordt er chroom gebruikt of roestvrij staal.

Grotere badkamer radiatoren worden ook gebruikt in sauna's, spa's of welnesscentra.

Een radiator in de badkamer kan een plaatradiator, paneelradiator, design radiator of elektrische radiator of een combinatie van 1 van deze. Ze kunnen compact zijn, maar even goed plat en langwerpig. Er zijn veel verschillende vormen. Ze kunnen horizontale of verticale badkamerradiatoren zijn. En ze kunnen aan het plafon, aan de wand of op de vloer geinstalleerd worden.
Tegenwoordig kiest men in een badkamer vooral voor een design radiator of sierradiator.

Je kan tevens het nodige vermogen van een badkamer radiator berekenen door de volume van de badkamer te berekenen en dit te vermenigvuldigen met 93 watt.

Waarom elektrische radiator in een badkamer

Een elektrische radiator in de badkamer heeft als groot voordeel dat er geen waterleidingen doorheen de muur dienen te komen. Het is gewoon een gemakkelijke oplossing en wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit in de badkamer.

Badkamer radiatoren merken

Hieronde geven we een lijst van merken die ook badkamer radiatoren produceren:

  • Henrad
  • Thermic
  • Plieger
  • Dianorm
  • Vasco
  • Jaga

Plaatsen van een badkamerradiator

Bij het plaatsen van badkamer radiatoren wordt er best rekening gehouden met het volgend advies:

  • Als de verwarmingspijp door de badkamermuur moet, maak het dan ruim genoeg.
  • Plaats de badkamerradiator op die manier dat er bovenaan en onderaan telkens 10 cm over is en 5 cm van de wand. Dit zorgt voor een ideale luchtcirculatie
  • Plaats de radiator daar waar het het koudst is in de badkamer (meestal is dit in de buurt van een raam)

Prijs badkamerradiatoren

Voor een kwalitatieve badkamerradiator betaalt u toch als gauw rond de 1000€.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten